Epiphora Methode

Epiphora is een krachtige zelfhulpmethode, ontwikkeld door fysiotherapeut / haptonoom / ademtherapeut Hans Timmerman, in nauwe samenwerking met de reumatologen Ed en Hanneke Griep.

Epiphora heeft elementen in zich uit zowel fysio- / manuele therapie, haptonomie, ademwerk en transpersoonlijke psychologie. Het zijn allemaal disciplines die in Hans zijn ‘toolbox’ zitten en hij heeft hier die elementen uitgefilterd die tot optimaal resultaat leiden. Juist die combinatie blijkt voor veel mensen goud waard. Hans is de techniek immers al ruim tien jaar aan het doorontwikkelen en heeft er al veel mensen mee kunnen helpen.

Hoe werkt de Epiphora Methode?

Epiphora is een zelfhulpmethode die in een antwoord kan geven bij klachten als whiplash, uitputting, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, reuma, migraine met aura’s, slaapproblemen en aanhoudende en vaak atypische spanningsklachten.

Epiphora is een zelfgenezingsmethode die door middel van bepaalde houdingen, bewegingen en ademhaling een tekort aan bloedaanvoer in je hersenen opheft. Ook bevordert de techniek de afvoer van bloed en lymfe uit het brein. Zo worden je hersenen optimaal van zuurstofrijk bloed voorzien en kunnen ze afvalstoffen goed kwijtraken, wat een goede werking van alle delen bevordert.

Dankzij de Epiphora methode kun je zelf je autonome zenuwstelsel positief beïnvloeden, met als gevolg dat je langdurige blokkades en verkrampingen in de bloedvaten in het hele lichaam kunt beëindigen. Deze verkrampingen zijn vaak het gevolg van te lang in de alarmstand te staan, in constante staat van stress en alertheid, zonder dat je lichaam daar iets mee kan. Dat is velen wel bekend.

Epiphora Methode bevordert bloedaanvoer naar de hersenen

De Epiphora-ademtechniek gaat uit van een verstoring van de bloedaanvoer en -afvoer van en naar je hersenen. Bijvoorbeeld na een whiplash, bij hypermobiliteit of bij (overmatige) stress kan de bloedstroming door de twee slagaders in de nekwervelkolom flink afnemen.

Met de Epiphora ademtechniek in combinatie met bepaalde houdingen en bewegingen ben je zelf in staat de blokkades in de bloedstroom op te heffen en de ‘overleefkramp’ los te laten. Met als gevolg dat je lichaam in staat is om beter te functioneren en zichzelf te genezen.

Epiphora is een zelfhulpmethode, eenmaal aangeleerd kan je hem dus zelf thuis elke dag toepassen. Je zult dan al snel resultaat gaan opmerken. Let wel: de methode is alleen zo effectief bij dagelijkse toepassing en wanneer je dit ook volhoudt.

https://www.youtube.com/watch?v=0o1op7x2-kQ&t=62s